שאל את הרב
ראיתי את תשובת כבודו אלי בעניין. ולא ברורה לי תשובתך. כתבת שהאדים בלבד ללא כל זיעה גם יוצרים בדפנות התנור שמן ושומן. וגם אם קנים דבריך, עדיין לא ברור לי מדוע לאסור? שהרי בשביל שיאסור השומן או שמן סיר המתבשל בחלל התנור צריך השומן להגיע עד תחתית הסיר בכדי להעביר לתוך התבשיל, יוצא מכל הנ"ל א. אם יש שומן ושמן זה עניין מציאותי שאפשר לבדוק בבית ע"י ניקוי היטב התנור ולבשל סירים סגורים ולבדוק האם יש הצטברות של שמן ושומן, ב. וזה החשוב ביותר שהיאך יגיע השמן או השומן שהם נוזלים למתחת הסיר שהרי גם אם יש שמן או שומן הם מעט שאינם יכולים להגיע כלל וכלל למתחת הסיר. הנראה לענ"ד כתבתי.
הרב לירן ישי
צ"ע בדבר לעומק
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור