שאל את הרב
מדוע יש צד לאסור עירבוב טחינה עם חומוס.? {אתה מתכוון לממרח חומוס נכון לא גרגרים?} אם תוכל בבקשה לומר לי מה סברת האוסרים ומה סברת המתירים בקצרה,
הרב אהרן מאזוז
טעם האוסרים כיון שמלאכת לש היא לחבר כמה דברים שיהיו כיחידה אחת א"כ גם כאן שמערב טחינה עם חומוס ונעשית הכל עיסה אחת הרי זה בגדר לש, וטעם המתירים שאין לישה אלא כשמחבר דברים יבשים ע"י מים או כיוצ"ב. אבל שני דברים לחים מגובלים כבר אין בחיבורם משום לש שאינו דומה למלאכה כלל, ועיין חזו"ע שבת ד' (עמ' רע"ז) ומנוח"א ח"ב פ"ט (הערה 65) שמקילים בזה וע"ע בספר ארחות שבת ח"א פרק ו' הל' ח'.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור