![](/themes/MGZ/images/logo.png)
שאל את הרב
האם כשעושים "על האש" צריך לשים את הכבד בסוף אחרי שצלינו את הכל? האם אסור לשים כבד על הרשת שצלינו בה בשר וחייבת להיות רשת שהיא רק לכבד?
הרב אדיר כהן
אין לצלות בשר וכבד על שיפוד אחד ביחד. אבל מותר לצלותם אחד ליד השני וכן אחד אחרי השני ולא משנה מה ראשון ומה אחרון (עיין ש"ע יו"ד סימן ע"ג סעיף ד' ובכה"ח שם ס"ק ו').
הרשת אינה בולעת דם, כיון שהאש שורפת כל הדם. ורק האשכנזים מחמירים בזה לא להשתמש בה בין לבשר בין לכבד עד שילבנו אותה. ויש אומרים שגם לאשכנזים אין להחמיר אלא בשיפוד ולא ברשת (עיין ילקוט יוסף איסור והיתר א' סימן ע"ו סעיף י'). ודוקא הכלי שמקבל את הדם צריך שיהיה מיוחד לכבד ולא להשתמש בו שימור אחר, כיון שבודאי בלוע מדם.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור