Menu
שאל את הרב
print
אא

מנהגנו היה עד עשור האחרון כשחל מועד באותו שבוע לא היו אומרים במוצאי שבת "שובה" מתחלים "ואתה קדוש" וכך שבעה פעמים בשנה מכוון שאין את האות "ז" מופיעה בשובה, השאלה היא כך, להמשיך במסורת אבא, או להתפלל כמו כולם ולומר בכל מוצאי שבת שובה?

הרב מצליח מאזוז

דעת מרן ראש הישיבה שליט"א שראוי לומר שובה במוצ"ש גם אם חל יום טוב באמצע השבוע, וכמו שכתב מרן החיד"א (בסימן רצ"ה) והאחרונים שם.

שאלת המשך: שובה במוצ”ש של שבוע שחל בו יו”ט

בהמשך לתשובה בעניין, אני מבקש לדעת האם יש בג'רבה שנהגו שלא לומר שובה במוצ"ש של שבוע שחל בו יו"ט? השאלה מתעוררת בוויכוחים של "אנחנו נהגנו כך ואנחנו נהגנו כך..."

הרב חנוך הכהן

בספר למען ידעו דורותיכם מנהגי חודש אלול וראש השנה אות י”ד כתב שהיו מנהגים חלוקים בזה בג’רבא. וביאר שם בהערה שהמנהג המקורי היה לא לומר, וכאשר התפשטה דעת המקובלים לומר התחילו חלקם לומר. וכאן בארץ גם בבתי מדרשות שמקפידים על מנהגי ג’רבא כמו בית יעקב בנתיבות וצלאת אלחורי באשקלון אומרים, וכנראה הטעם כיון שגם בחו”ל היו מנהגים חלוקים בזה.

 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן