שאל את הרב
1. האם מותר להשתמש בפסח עם כמון (בהכשר לפסח) ? 2. איך מכשירים תנור לפסח ? 3. עד כמה צריך לנקות את הסירים החמצים שאינם מיועדים לפסח ? (האם חייבים לנקות היטב היטב גם את הידיות וגם מבחוץ ? או שטיפה וניקוי "רגילים"?
הרב רזיאל כהן
א) אם יש לכמון הכשר מוסמך וטוב, מותר לאכלו.
ב) ראשית, כדאי להניחו (קודם ההכשר) 24 שעות בלא שימוש. אח"כ יש לנקותו היטב במים וסבון באופן שלא ישאר שום ממשות חמץ בדפנותיו. ואח"כ יסיקנו במעלות החום הגבוהה ביותר למשך חצי שעה (שו"ת תפלה למשה ח"ב סי' ט').
ג) יש לשפשפם היטב בענין שלא יהיה החמץ ניכר בהם (ש"ע סי' תנ"א ס"א). והידיות – אם הם מלוכלכות מחמץ, יש להסירו. אבל אם זהו סתם שומן דבוק, אע"פ שיתכן שיש בתוכו בלע של חמץ, א"צ להסירו.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור