1) מי אמר שגם בפליטה של טעם בשר שנתערב בדגים יש סכנה?! ובשו"ת יביע אומר חלק א' (חיו"ד סימן ח') הסיק שדגים שנפלו לתבשיל של בשר בטלים בששים ואין בזה סכנה. ע"ש. ויותר היה לו להקשות כיוצא בזה על מה שכתב בשלחן ערוך יורה דעה (סימן צ"ז סעיף ג') שכתב: דגים שצלאן בתנור אחד עם הבשר אסור לאוכלם בחלב. ע"כ. ומשמע שמותרים באכילה. ורבים מהאחרונים סבורים שאסורים באכילה מצד סכנה. ועל כרחך לומר במקרים כאלה דאיירי מצד הדין ולא מצד הסכנה. ועיין עוד בשו"ת באר שבע (סימן ל"ה). ודו"ק.
2) יש הסבורים שהסכנה דוקא על דג שבמדינת בבל, או על דג מסויים הנקרא ביניתא. או שנשתנו הטבעים. עיין בשו"ת באר שבע (סימן ל"ה) ובשו"ת חתם סופר (חיו"ד סימן ק"א). אך גם לדבריהם למעשה אין לנו לזוז מדברי רבותינו ז"ל במאומה. ויתכן שיש סכנה שאינה מצויה כ"כ או שלא נגלית לנו.