הכנת טחינה בשבת
מותר
בענין הטמנת החמין בשבת, יש רבים המבשלים את החמין כל צורכו לפני שבת, ומאידך גם רבים שלא מבשלים את החמין כל צורכו, אלא רק נותנים למים לרתוח ומיד להעביר לפלטאה להמשך הבישול (בשבת).
א). מהי הדרך הנכונה והטובה לבישול החמין לפני שבת, שאם לא מבושל כל צורכו בוודאי יתבשל במהלך השבת, וראיתי לזה כמה הלכות שכן אפשר, אך במהלך השבת אין להרים את מכסה הסיר (אם החמין אינו מבושל) כי אז לא יוכלו להחזיר את המכסה.
ב). האם אפשר לכסות בערב שבת את החמין בבגדים שיתבשל טוב במהלך ליל שבת? ראיתי בספר עמק יהושע חלק ד' להגאון רבי יהושע מאמאן שליט"א, שכתב לכסות בבגדים רק מעל המכסה מותר, אך לכסות את כל הסיר בבד אסור, שנראה כך כמגביר את חום הסיר ויבוא לידי חום גבוה. ע"ש.