היות והשאלה קצת עמומה ומתפרשת לכמה פנים, אשתדל להתייחס לכולם בע"ה.
1. אם הכוונה שטיבלו (הטבילו) אותם בתוך מרק שנתבשל בו עוף – דינם כך:
אם היה המרק רותח בכלי ראשון – בסיר שעל האש – הדגים אסורים וגם המרק [אם המרק היה מרובה כל כך ויש בו פי ששים כנגד הדגים, אזי המרק מותר].
ואם המרק היה בכלי שני – כגון צלחת – יש לשוטפם היטב והם מותרים. וגם המרק מותר אם יש בו פי ששים כנגד הרוטב הטופח על פני הדגים.
2. ואם הכוונה שתיבלו (מלשון תבלין) את הדגים באבקת "מרק עוף" בשרי, דינם כך:
אם שמו לב קודם שבשלו את הדגים עם האבקה שעליהם – התקנה פשוטה להדיחם היטב היטב, ותו לא.
אבל אם כבר נתבשלו עם האבקה שעל גביהם – הרי הם אסורים, וביטול בששים לא יעזור כאן, כי האבקה היא "עבידא לטעמא" שאפילו באלף אינה בטלה כל זמן שטעמה נרגש.