טיגנתי מבלי לשים לב ובטעות חזה עוף במחבת פרווה מה הדין לגבי המחבת?
המחבת בשרית. ומאכל פרווה שנתבשל בה מותר לאוכלו עם חלב. אך אין לבשל בה לכתחילה פרווה על מנת לאוכלו עם חלב. ויש מקילים אף לכתחילה.

מאת: פלוני | תאריך: ט״ו באדר ב׳ ה׳תשע״ד – מרץ 17, 2014
מאת: פלוני | תאריך: כ״ג באייר ה׳תשע״ה – מאי 12, 2015
האם זה ג''כ בכבד בקר או רק בכבד עוף?וכן לענין מ''ש בתשובת ההמשך שבכבד שקונים היום א''צ לחתוך האם זה גם בכבד בקר או רק בכבד עוף?
גם כבד של בקר נמכר (מן הסתם) ללא כיס המרה, אך יש אומרים שלא תועיל בכבד בהמה הסרת כיס המרה, ואם הוא שלם צריך לחתכו שתי וערב. ובכבד של עוף דוקא נהגו להקל, אבל של בהמה אין נכון לסמוך על זה (עיין כף החיים סימן ע"ג אותיות ח' ו' וילקוט יוסף שם אות ב')
מאת: פלוני | תאריך: ט׳ באדר ב׳ ה׳תשפ״ד – מרץ 19, 2024
השאלה לא היתה מדוייקת ולכן גם התשובה לא באה ברורה אין מספיק להוריד את המרה מן הכבד צריך להוריד גם חתיכה מן בשר הכבד כלשון הרמ"א. וא"כ חוזרת השאלה האם היום בפועל מורידים חלק מן הבשר וא"צ לחתוך שתי וערב? וכן אם באמת לא הורידו, האם מספיק להוריד חתיכה מכל צד בכבד, או שדוקא ממקום המרה, כי אולי הסמפונות מכוונים שם, ולא בכל מקום נמצאים הסמפונות. דרך אגב בכבד בקר הנמכר כיום אין צריך לחתוך שתי וערב, כי הוא כבר נמכר פרוס.
הצדק עמך. ולכתחילה צריך לחתוך גם מן הכבד עצמו בשעת הסרת כיס המרה (אם כי יש שהקלו גם בהסרת המרה לבדה, ודווקה בכבד של עוף, עיין בהוראה ברורה סי’ ע”ג בשעה”צ אות נ”ב)
מה עושים היום במפעלים – אי אפשר לדעת (עיין בשער הציון שם אות נ”ה שיש מפעלים כך ויש כך) ולכן חשוב לחתוך בבית את הכבד שתי וערב, או לפחות לחתוך מעט מן הכבד במקום שבו הייתה המרה מחוברת, אבל לחתוך חתיכה ממנו מצד אחר נראה שאין זה מועיל (עיין הוראה ברורה שם סקי”א)