טיגנתי מבלי לשים לב ובטעות חזה עוף במחבת פרווה מה הדין לגבי המחבת?
המחבת בשרית. ומאכל פרווה שנתבשל בה מותר לאוכלו עם חלב. אך אין לבשל בה לכתחילה פרווה על מנת לאוכלו עם חלב. ויש מקילים אף לכתחילה.

שלום וברכה בעוד כחודשיים אנחנו נוסעים למלון דרך ארגון מסוים עם כשרות של הרב בורנשטיין שליט"א אני אישה מעדות המזרח האם אפשר לסמוך על בכשרות במלון(העופות רובין/לנדא והבשר קהילות)
אינני מכיר את הרב בורנשטיין, ולא את רמת הכשרות שהוא מעניק. ביררתי עליו קצת מפי בקיאים, ואמרו לי שהצוות שלו מכיל מספר מועט מידי של משגיחים הפרוסים ביותר מידי מקומות בו זמנית, ולכן לכאורה הדבר מעלה חשש רציני לגבי רמת הכשרות שלו. בפרט שמדובר במלונות, ששם המלאכה מורכבת מאד, ודרושה להם השגחה קפדנית והדוקה יותר כידוע. ובפרט אם כל ימות השנה המלון אינו “מהדרין” ורק הופך להיות כזה לצורך הנופש המדובר.
אם יש לכם מידע אחר על הרב בורנשטיין ממקור מוסמך, אשמח לדעת.
כדאי לשאול עליו גם באתר של אירגון “כושרות”.
מאת: פלוני | תאריך: ג׳ בטבת ה׳תשפ״ב – דצמבר 7, 2021
בהמשך לשאלתי טעיתי לגבי כשרות המקום הכשרות בפיקוח נחמיה רוטנברג האם אפשר לסמוך?
בענין הכשרות של הרב רוטנברג
יש באירופה שני “הרב רוטנברג” המעניקים כשרות, הראשון הרב מרדכי רוטנברג ממחזיקי הדת בפאריז, והכשרות שלו טובה מאד וברמה גבוהה. והשני הוא הרב נחמיה רוטנברג מ”כשרות אירופה” (KE), ולפי הנשמע רמת הכשרות שלו בסיסית יותר. לא הצלחתי לברר עליו הרבה, אבל כיון שמתוך שאלתכם ניכר שמדובר במלון בחו”ל, בו הבעיות רבות וקשות הרבה יותר יותר מהמלונות בארץ, לכן עצתי שוב לברר עליו היטב (אולי באתר של “כושרות”), לפני שתסגרו על הנופש ההוא.