לימוד תורה ועבודה
כדאי להקדיש חצי שעה ללמוד שלחן ערוך ומשנה ברורה ובשעה שנותרה יכול ללמוד דף היומי וישתדל באותה חצי שעה לסכם מה למד ולבדוק עצמו אם מקיים כל זה, וגם בגמרא ישתדל ללמוד טוב ולחזור וה’ יהיה בעזרך.

כשלומדים משנ"ב והוא מביא דין שלא חולק על דעת מר"ן אלה מוסיף ויש פוסק ספרדי כמו לדוגמא כף החיים, או כל פוסק אחר ספרדי האם יש עיניין לתפוס להלכה דווקא את הספרדי או שאין הבדל מה שלי נראה יותר בהבנה (כמובן שאין גם מנהג ברור בנושא).
כל דבר לפי עניינו לעיתים רק נראה שהפוסק האשכנזי לא חולק על מרן אבל לפי האמת הדבר תלוי במחלוקת אחרת באותו עניין מרן ומור"ם והפוסקים הספרדים גם אם אין זה מחלוקת בדבר שדיברו בו מרן בפירוש משתדלים לחתור אחר דעת דעת מרן שקבלנו הוראתיו אבל כמובן שאין לזה כל הכרח ויש פעמים שאין זה קשור כלל למחלוקת מרן ומור"ם ואין הכרח ללכת בדווקא אחר הפוסק הספרדי